loading...
این وبلاگ دیگه بروز نمیشه!اگه میخوای رمزشو تقدیمت کنم
admin بازدید : 154 پنجشنبه 10 مرداد 1392 نظرات (2)

http://www.roshd.ir/Portals/0/NewBlog/Files/37/2489/image_gallery.jpg


برای مطالعه ی

((20 روش براي مطالعه‌ي‌درس زيست‌شناسي))

به ادامه ی مطلب مراجعه نمایید


20 روش براي مطالعه‌ي‌درس زيست‌شناسي

دانش‌آموزان  گروه تجربي،

در اينجا 20 روش پيشنهادي براي مطالعه‌ي درس زيست‌شناسي را از بين نمايه‌هايي که پشتيبانان براي  کتاب آبي زيست‌شناسي گذاشته‌اند،‌انتخاب کرده‌ و براي شما آورده‌ ايم :

 

1-کتاب درسي را عميق و مفهومي بخوانيد، بعد تست ابي را کار کنيد و موقع تست زدن تکنيک ضربدر و منها را در کتاب ابي انجام دهيد. بعضي مطالب نياز به چند بار خواندن يا دوباره خواني دارد و از روي خلاصه نويسي هاي خود مطالب را مرور کنيد و از روي خلاصه نويسي هاي خود مجدد خلاصه نويسي کنيد.

 

2-خواندن دقيق متن کتاب و استفاده از روش پسخبا:پ=پيش خواني.س=سوال کردن.خ=خواندن.ب=بازيابي اطلاعات.ا=ارزشيابي که همان استفاده از سؤالات تستي مي‌باشد.

 

3-پس از مطالعه‌ي کتاب درسي و خلاصه درس در کتاب آبي، روش پيشنهادي ترسيم شکل و در غالب جملات کوتاه کليدي است که دانش اموز مي تواند خلاصه برداري کرده و موارد مهم  را با فلش نشان دهد به اين ترتيب بهترياد مي‌گيرد.

 

4-پس از خواندن هر فصل در کتاب درسي، دوباره تمامي شکل هاي آن فصل را به صورت کامل مطالعه کرده و مراحل انجام واکنش هاي مهم را مرور کنند، سپس با پاسخ دادن به سؤالات دوسالانه مرحله‌ي يادگيري را کامل نموده و بعد با حل کردن حداقل 150 تست از کتاب ابي آنرا تثبيت کنند، در ضمن پيشنهاد مي گردد نکات مهم فصل به صورت کليد نويسي در کتاب خوداموز نيز نوشته شود.

 

5-مطالعه‌ي دقيق مطالب کتاب . اهميت دادن به تصاوير کتاب ، پيوسته خواندن مطالب به دليل زنجيره وار بودن مطالب کتاب زيست شناسي

 

6-پس از مطالعه ي تست هاي مهم نکته مربوط به تست را در کنار سؤال يا در برگه اي جداگانه  نوشته تا در روزهاي قبل از آزمون با مرور اين نکات کل تست ها را يادآوري کنند.

7-براي مطالعه‌ي درس زيست، داوطلب بايد کتاب درسي را به خوبي و با دقت مطالعه کند. به اشکال مربوط به کتاب و زير نويس هاي مربوطه هم دقت کند. توجه به مشاهده کنيد ها و فکر کنيد هاي فصل نيز الزامي است.در مرحله‌ي بعد براي آمادگي هرچه بيش‌تر براي امتحانات مدرسه و امتحان نهايي بايد به حل سؤالات تشريحي بپردازند که منبع پيشنهادي براي اين مرحله کتاب هاي دوسالانه و کتاب کار مي‌باشد.

 

8-براي اين‌که مطالعه دانش آموز ارزش سنجشي داشته باشد بايد :1-سعي کند مطالب را توام با شکل مربوطه و طرح هاي ارائه شده فرا گيرد تا به خاطر سپردن آن‌ها آسانتر شود 2- حداقل يک هفته بعد از فرار گرفتن کامل مطالب  کتاب  درسي و تفهيم آن‌ها ، سوال هاي آن بخش را پاسخ دهند.

 

9-تسلط به کتاب درسي دراولويت است، بعد قسمت اول کتاب آبي که توضيحات مربوط به آن فصل را بيان کرده چند بار حتما بخواند و شکل ها را در ذهن تجسم کند .بعد 10تست اول را حل کند و جواب ها را چک کند اگر درست بود بقيه تست ها را ادامه دهددرغيراين صورت دوباره کتاب درسي يا قسمت اول کتاب آبي را مطالعه کند.

 

10-در صورت کلاس رفتن و يا بعد از درس دادن دبير مربوطه در مدرسه مطالب کتاب کامل مطالعه شود و با توجه به گسترده بودن مطلب خلاصه برداري و نکته برداري شود و در حاشيه کتاب مطالب بسيار مهم نوشته شود.

11-اول خواندن کتاب درسي و بعد کتاب سبز کانون و خلاصه نويسي و کمک گرفتن از جعبه بهياد براي در ذهن ماندن نکات بسيار مهم و کنکوري هر فصل

 

12-براي مطالعه ي اين درس، در درجه ي اول بايد دانش اموز تسط کافي بر کتاب درسي و مطالب موجود در کتاب داشته باشد به اين صورت که ابتدا و بلافاصله بعد از گرفتن درس در مدرسه دانش اموز براي تثبيت مطالب مطلب مورد نظر رامرور کند و بعد از بررسي کامل کتاب درسي و تسلط نسبي يک بار انچه را که بخاطر دارد را با کتاب بسته براي خود مرور کند و از انجا که بايد حداقل کتاب را دو دور مرور کند با فاصله ي يک روز دوباره کتاب را بخواند و سپس با يک فاصله يک روزه ي ديگر اقدام به زدن تست ها به صورت مبحثي کند و بعد از زدن تمامي تست ها پاسخنامه را مطالعه کند ونکات مربوط را يادداشت کندو سپس کتاب را به صورت دقيق تر مطالعه کند و نکاتي را که در زدن تست ها اشتباه داشته در کتاب هاي لايت کند و وارد کتاب خوداموزش کند.

 

13-بايد اول کتاب درسي خط به خط خوانده و فهميده شود چرا که هميشه فهميدن بهتر از آموختن ميباشد.براي يادگيري اين فصل بهترين کار استفاده از درخت دانش است، بدانند که هر قسمتي از چه عضوي منشا ميگيرد و چگونه کار ميکند.براي اين کار يک روش تاثيرگذار همان فراشناخت ميباشد يعني هر دانش آموزي براي خود يک مثال عيني از پديده هاي اطراف داشته باشد.

 

14-پس از خواندن عميق و بخاطر سپاري متن کتاب درسي مي توان جهت آشنايي با سلايق طراحان سوال ، سوالات سراسري آزاد و آزمايشي را زد سپس براي اولين مرور پس از مطالعه (يک روز) تستهاي تاليفي را مي زنيم و براي مرور دوم (يک هفته) تستهاي خارج ازکشور را مي زنيم.

 

15-با مارک دار کردن سؤال‌هاي نکته اي و مهم مي‌تواند قبل از ازمون با مرور سريع نکات مهم را دريابد . در ضمن حين تست زدن از قوانين تست زدن (تکنيک  زمان – تکنيک ضربدر منفي- تکنيک 10-10 ) نيز استفاده کند.

 

16-ابتدا به دقت جزوه هاي معلم و کتاب درسي را مطالعه کند و به شکل هاي موجود در کتاب بسيار دقت کنند و بعد از مطالعه به صورت خلاصه وار يک الگو درخت دانش براي خود طراحي کند و سپس با الگوي درخت دانش ابتداي فصل کتاب کار مقايسه کند و اشکالات خود را رفع کند و سپس براي تثبيت مطالب خوانده شده در ذهن تست بزند.

 

17-طبق مشاوراتي که درابتداي کتاب برنامه ريزي قلم‌چي اورده شده، ميتوان درس زيست شناسي را ابتدا از روي کتاب درسي به‌طور دقيق مطالعه کرد و سپس بعد حداقل يک روز يا کم‌ترتست هاي مربوط به اين مباحث را همرا ه پاسخ نامه کامل مطالعه کرد.

 

18-بهتر است اول کتاب درسي مطالعه شود و بعد خلاصه موجود در اول هر فصل از کتاب سبز خوانده شود چرا که همه مطالب را کاملا طبقه بندي شده و مرتب در اختيار دانش اموز قرار مي دهد و بعد سؤا‌ل ها باعث مي شود که همه‌ي مطالب در ذهن دانش اموز تداعي شود و در کل باعث تسلط دانش اموز مي‌شود و مطالبي که امکان داشت موقع مطالعه توجه کم‌تري به ان شود، پررنگتر جلوه مي دهد.

 

19-آوردن سرتيترهاي مهم مبحث دراول هر فصل  توجه خاص دانش آموز رابه مطالب مهم مبحث معطوف ميکند.دانش آموز با کلمات وعبارات کليدي مبحث آشنا ميشود و هنگام مطالعه به آن‌ها توجه کرده ومطالب را عمقي ياد ميگيرد.آوردن شکل ها همراه با نکات مهم مربوط به آن‌ها به صورت تشريحي وتستي باعث يادگيري صحيح مي‌شود.

 

20-براي يادگيري نمودارهاي زيست‌شناسي :بعد از بررسي کامل و دقيق آن‌ها، براي درک و فهم بهتر مي‌توان آن‌ها را قسمت بندي و طبقه بندي کرده و سپس مطالعه نمود،‌که به اين ترتيب در صورت فراموشي،‌امکان رجوع سريع نيز وجود دارد.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
کدهای اختصاصی