برای مطالعه ی
(( پنج راهکار جهت ايمن ماندن موقع
استفاده از وای در فضاي عمومي))
به ادامه ی مطلب مراجعه نمایید

گاهي اوقات نياز به استفاده از تکنولوژي وايفاي در فضاي عمومي همچون کافيشاپ، محوطه دانشگاه، فرودگاه و… داشته باشيد؛ اما قبل از آن بايستي يک سري نکات امنيتي را رعايت نماييد تا دچار مشکلات بعدي نشويد. نياز روزمره انسان به در دسترس بودن اينترنت در هر مکاني باعث بوجود آمدن تکنولوژي وايفاي شده است. گاهي اوقات نياز به استفاده از اين تکنولوژي در فضاي عمومي همچون کافيشاپ، محوطه دانشگاه، فرودگاه و… داشته باشيد؛ اما قبل از آن بايستي يک سري نکات امنيتي را رعايت نماييد تا دچار مشکلات بعدي نشويد.
اگر عادت به خريد و انجام امور بانکي به صورت آنلاين داريد نيز بايستي به اين نکات دقت کنيد زيرا هکري که يک روتر و يک نرمافزار ايجاد نقاط دستيابي تقلبي وايفاي در اختيار داشته باشد ميتواند به راحتي شما را در دام خود گرفتار کرده و به جاسوسي از شما پرداخته و حتي شما را به سمت وبسايتهاي مخرب جعلي هدايت کند.
کوچکترين کاري که اين هکرها ميتوانند انجام دهند اين است که شماره حساب و مشخصات حساب بانکي شما را دزديده و شما را با مشکل مواجه سازند. عليرغم تمامي اين خطرات، محافظت از خود در برابر تمامي اينها امري آسان است؛ به شما توصيه ميکنيم براي داشتن ايمني بيشتر نکات زير را رعايت کنيد.
به اشتراک گذاري خود را غير فعال کنيد؛ گاهي اوقات ممکن است فايلها و پوشهها در لپتاپ و يا تبلت شما در حالت به اشتراک گذاري باشند و شما از آن بيخبر باشيد. در ويندوزهاي ويستا، ۷ و ۸ کار براي کاربران راحتتر شده است. زمانيکه ميخواهيد از يک شبکه واي فاي استفاده نماييد، حتما اطمينان حاصل کنيد که آن را بر روي حالت عمومي “Public” قرار دهيد؛ اين کار امنيت اطلاعات اشتراکي شما را در بهترين حالت قرار ميدهد.
براي سيستمهاي مک، به System Preferences>>Sharing رفته و اطمينان پيدا کنيد که تيک تمامي گزينههاي به اشتراکگذاري “Sharing” را برداشته باشيد. اگر در خانه و يا محل کار به اطلاعاتهاي خود نياز داشته داشتيد دوباره به همين ادرس آمده و گزينههاي مورد نظرتان را تيک گذاري کنيد.
به صورت خودکار به شبکه وايفاي متصل نشويد؛ اتصال خودکار به شبکه خانگي و يا کاري شايد داري خطرات بسيار کمي باشد ولي هنگامي که در محيط عمومي هستيد؛ هکرها ميتوانند با دادن نام عمومي مانند کافيشاپ و غيره به روتر خود، شما را فريب دهند که به يک شبکه امن متصل شدهايد. تنظيمات دستگاه خود را به غير از شبکه خانگي و کاري بر روي حالت اتصال دستي قرار دهيد و زماني که در فضاي عمومي به شبکه واي فاي متصل شديد از کارمندان آن محل (تجاري يا کافيشاپ)، در مورد موجود بودن نام دستگاه خود در شبکه آنها سوال نماييد.
درمورد خريد اينترنتي و انجام امور بانکي به صورت آنلاين بسيار مواظب باشيد؛ تا جايي که امکان دارد سعي کنيد که اين امور را در خانه انجام دهيد اما اگر به هر دليلي نياز به انجام اين امور در بيرون از فضاي خانه شديد سعي کنيد که از اينترنت سيمکارت خود براي اين کار استفاده نماييد.
در انجام امور بانکي به صورت آنلاين حتما از برنامهاي که توسط بانک در هنگام گشايش حساب به شما داده ميشود، استفاده کنيد و اگر تاکنون اين برنامه را دريافت و نصب نکردهايد با مراجعه به نزديکترين شعبه و يا سايت رسمي بانک اين برنامه را دريافت کنيد.
حتما از نرمافزار امنيتي استفاده کنيد؛ لپ تاپ شما بايد نرمافزار امنيتي مشابه رايانه خانگي (دسکتاپ) شما داشته باشد، فعال بودن فايروال هنگامي که شما در فضاي عمومي قرار ميگيريد نيز جزء نکاتي است که هرگز نبايد فراموش شود. با نصب کردن برنامهها امنيتي بر روي گوشي همراه، آيپد و غيره ميتوانيد از قرار گرفتن در معرض يک شبکه وايفاي نامطمئن ايمن بمانيد. علاوه بر شناختن شبکههاي نامطمئن؛ اين برنامهها نقايص موجود در ديگر برنامههاي نصب شده بر روي سيستم عامل شما را نيز شناسايي ميکنند و نيز با دادن اخطار مانع از کليک کردن شما برروي لينکهاي مشکوک ميشوند.
مواظب اطراف (پشت سر) خود باشيد؛همه خطرات تنها در فضاي مجازي رو به روي شما وجود ندارد؛ گاهي اوقات هنگامي که شما درگير جستجو در فضاي سايبري هستيد يک آدم فضول و يا دزد ميتواند با نگاه کردن از فراز شانههاي شما پي به نامکاربري و گذرواژه ايميل شما و يا کارت عابر بانک شما ببرد و در فرصت مناسب از آن بهره لازم را ببرد.