برای مطالعه ی
(( علت پيدايش شوره سر ))
به ادامه ی مطلب مراجعه نمایید
با اينکه شوره سر مشکل چنداني در زندگي عادي فرد ايجاد نميکند، اما در هر صورت چندان خوشايند نيست و گاهي موجب خجالت فرد ميشود. شوره سر اغلب از سن نوجواني آغاز ميشود و تا ميانسالي ادامه مييابد. البته گاهي افراد سالمند نيز ممکن است، دچار آن شوند.درمان شوره سر در بسياري موارد ساده است. با اين حال، درمان اصولي آن به شناخت دقيق عوامل ايجادکننده شوره سر بستگي دارد.
دلايل بروز شوره سر
برخلاف بسياري از بيماري ها، طيف گستردهاي از دلايل به بروز شوره سر ميانجامد. در حالت کلي شوره سر وقتي بوجود ميآيد که پوست سر سلولهاي خود را سريعتر از حالت معمول دفع ميکند. در بيشتر موارد يک نوع قارچ خاص عامل تسريع اين پديده است.
با اينکه اين نوع قارچ تقريبا روي پوسته سر همه ما وجود دارد، اما فقط براي برخي انواع پوست مشکل ايجاد ميکند و شوره سر را پديدار ميسازد.
رايجترين دليل ايجاد شوره سر، خشک بودن پوست است که در ماههاي سرد و خشک سال بيشتر روي ميدهد. در مواردي که دليل ايجاد شوره سر، خشک بودن پوست است، شورهها معمولا ريزتر و کمچربتر از حالتهاي ديگر خواهند بود. همچنين برخي بيماريها نظير اگزما و پسوريازيس ميتواند به خشک شدن پوست سر و توليد شوره بينجامد.
کاهش و جلوگيري از شکلگيري شوره
در بيشتر موارد با رعايت چند اصل ساده ميتوان از پديدار شدن شوره سر جلوگيري کرد. شستن روزانه سر با شامپو بويژه براي افرادي که پوست چرب دارند، ميتواند مفيد واقع شود.
در اين ميان، آب کشيدن کامل پس از شستوشو با شامپو بسيار مهم است، زيرا باقيمانده شامپو روي پوست سر نيز ميتواند سبب شکل گيري شوره شود.
پس از حمام کردن، حتما موهاي سر خود را شانه کنيد. براي اين کار برجستگيهاي شانه ابتدا بايد روي پوست قرار گيرد و سپس به بيرون حرکت کند. به اين شکل مقداري از چربي موجود روي سر به سطح موها منتقل خواهد شد.
جالب است بدانيم، يکي از دلايل بروز شوره، استرس است. استرس به صورت کلي تاثير نامطلوبي بر همه اجزاي بدن دارد و در برخي موارد سبب ايجاد شوره يا تشديد آن ميشود. در نتيجه کاهش تنش و استرس يکي از راههاي پيشگيري از بوجود آمدن شوره سر خواهد بود.
درمان شوره سر
با اينکه عوامل مختلفي سبب شکلگيري شوره سر ميشود، اما راهحل همه آنها تقريبا يکي است. بجز در موارد شديد، شوره سر را ميتوان حتي بدون مراجعه به پزشک درمان کرد.
سادهترين راه اين کار شستوشوي روزانه مو با يک شامپوي ملايم است. اگر اين شيوه به حل شوره سر کمک نکند، گزينه بعدي استفاده از شامپوهاي ضدشوره موجود در بازار است.
شامپوهاي ضد شوره مختلف از ترکيبات ويژهاي برخوردارند که واکنش آنها با پوست سر و نتيجه نهايي استفاده از آنها متفاوت خواهد بود.
شامپوهاي ضد شوره معمولاً دربردارنده پريتيون روي (براي کاهش قارچ موجود روي پوست سر)، اسيد ساليسيليک (براي از بين بردن پوستههاي کنده شده سر)، سولفيد سلنيوم (براي کاهش سرعت رشد سلولهاي پوست سر) و در نهايت کتوکونازول (که به نوعي همه کارکردهاي مواد قبلي را دارد) است.
شامپويي را انتخاب کنيد که حداقل يکي از مواد اوليه بالا را در خود داشته باشد. بدين شکل شوره سر تا حدي کنترل ميشود. سپس ميتوانيد تعداد دفعات شستوشوي سر را به دو تا سه بار در هفته کاهش دهيد. در صورتي که اين روشها جواب ندهد، به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنيد و از او مشورت بگيريد.